Kry-logo
Last ned
Selvtester

Selvtester

Informasjon om selvtester

KRY samarbeider med Dynamic Code - et selskap som tilbyr diagnose- og selvtester basert på DNA-teknikk. Dette betyr at du kan teste deg for tilstander som laktoseintoleranse, hud-, fot- og neglesopp og kjønnssykdommer, uten å måtte reise hjemmefra. Ved positivt prøvesvar, kan våre KRY-leger tilby deg råd og behandling.

Vi tilbyr råd og behandling ved positivt svar på følgende selvtester:

  • Klamydia
  • Genital mykoplasmainfeksjon
  • Laktoseintoleranse
  • Neglesopp
  • Hud- og fotsopp

Les mer om hver tilstand nedenfor.

Klamydia

Til enhver tid har omtrent 1 av 20 seksuelt aktive unge klamydia, noe som gjør det til en av de vanligste kjønnssykdommene. Ofte merker man ikke symptomer på smitte og det er derfor viktig å teste seg etter ubeskyttet sex. Ubehandlet klamydia kan i noen tilfeller føre til komplikasjoner, som akutt infeksjon i bekkenorganene hos kvinner, bitestikkelbetennelse hos menn, og redusert fruktbarhet hos noen begge kjønn. Tester du positivt på klamydia kan legene i KRY hjelpe deg med behandling.

Bestill klamydiatest her

Genital mykoplasmainfeksjon

Mykoplasma er en seksuelt overførbar infeksjon og de fleste som smittes får ingen symptomer. Per dags dato vet man ikke hvor vanlig mykoplasma er i Norge, da det er relativt kort tid siden man begynte å test for det. Det er ikke alle laboratorier som tilbyr testing, men gjennom Dynamic Code kan du bestille selvtest her. Dersom du tester positivt for Mykoplasma, gjøres det samtidig såkalt resistensbestemmelse, slik at du vil få antibiotika som er effektiv mot bakterien.

Bestill mykoplasmatest her

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse betyr at du har nedsatt toleranse for melkesukker (laktose). Laktoseintoleranse er ingen alvorlig tilstand, men kan gi plagsomme symptomer dersom man inntar laktoseholdige melkeprodukter. Typiske symptomer er rumling i magen, oppblåsthet og vandig diaré. Mange er naturlig laktoseintolerante. Sør for Europa er faktisk flertallet laktoseintolerante. Dynamic Code sin DNA-test viser om du har genetiske anlegg for primær laktoseintoleranse. Dersom du har det, kan vi i KRY hjelpe deg videre med veiledning og råd.

Bestill laktoseintoleransetest her

Neglesopp

Neglesopp kjennetegnes ofte ved at neglene blir sprø, fortykkede og gulaktige. Det er ikke farlig, men infeksjon over tid kan ødelegge neglene. Det finnes god behandling mot neglesopp og jo tidligere den behandles, desto lettere er den å bli kvitt. Behandlingen er ofte tablettbehandling i opp til 12 uker, og det er derfor viktig å ha en så sikker diagnose som mulig før en vurderer slik behandling. En test via Dynamic Code kan bidra til å stille denne diagnosen.

Bestill neglesopptest her

Hud- og fotsopp

Soppinfeksjoner i huden skyldes ulike typer sopp som angriper forskjellige områder av kroppen. Fotsopp er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing, stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene. Fotsopp smitter lett på offentlige steder, som for eksempel i dusjen på treningssenteret. Dersom du er usikker på om det er fotsopp du sliter med, kan du bestille selvtest hos Dynamic Code og få råd om behandling av en dyktig KRY-lege ved eventuell positiv test.

Bestill test for hud- og fotsopp her

Slik fungerer det

  1. Bestill ønsket selvtest her
  2. Sjekk prøvesvar ved å benytte din anonyme analysekode her

Ved positivt svar:

  1. Logg inn i Kry-appen
  2. Trykk på “Bestill legetime” og velg “Andre spørsmål” i rullgardinen
  3. Oppgi analysekoden i tekstfeltet

NB! Det er svært viktig at du oppgir analysekoden i tekstfeltet når du bestiller time. Dette gjør at legen kan forberede seg før konsultasjonen. Du kan dessverre ikke få behandling uten analysekode.

Godkjent av:

Thorleif Jansen

Medisinsk sjef i Kry og spesialist i allmennmedisin

Last updated:

Vi har også informasjon om

Klamydia
Fotsopp