Utforsk spennende stillinger i Kry! Les mer

Bli kjent med Kry: Utviklerteamet

Sist oppdatert:

Helsehjelp når det passer deg

Bestill time

Vi i Kry har opplevd en enorm vekst de siste årene. Fra å tilby legetimer over video i starten av 2020, har vi nå lansert flere tjenester innen mental helse, hjemmetester, og ikke minst – åpnet våre første klinikker hvor du får lege- og psykologtimer innen kort tid.

På tross av mange prosjekter og stor vekst, så er vi et lite team som jobber på tvers av ulike fagfelt for å få dette til. Nå ønsker vi å vise fram menneskene bak Kry, og starter med å introdusere noen av menneskene i vårt utviklerteam! De står bak all produktutvikling og sørger for at du alltid får en smooth brukeropplevelse når du bruker Kry.

Førstemann ut er Jon Wright, som jobber som Product Manager i Kry.

Bli kjent med vår Product Manager, Jon!

jon wright product manager

 • NAVN: Jon Wright
 • STILLING: Product Manager
 • UTDANNING: Har studert informatikk ved universitetet i Durham
 • HVA ER DET BESTE MED Å JOBBE I Kry?: Kollegaene mine og energien som er på Kry-kontoret gjør denne jobben utrolig gøy – vi er et supert team!
 • HVORDAN ENDTE DU OPP I Kry?: En gammel kollega nevnte at Kry var på utkikk etter en Product Manager.

Vår egen Product Manager kommer opprinnelig fra Storbritannia, og har jobbet i Kry siden sommeren 2021 da han flyttet til Norge med familien sin.

En spennende og variert hverdag i Kry

Jon er rask med å understreke at det føles som han har jobbet i Kry lenger enn 6 måneder. Ikke fordi det er kjedelig og tiden går tregt, men fordi man blir kastet ut i en spennende hverdag der ting skjer raskt og læringskurven er bratt.

— Som Product Manager er jeg også involvert i mange ulike aktiviteter – alt fra design- og produktutvikling av Kry-appen til bedriftssamarbeid. Jeg må dermed ha oversikt over flere ulike fagfelt og prosesser, men alt er veldig spennende på hver sin måte.

Hovedfokuset hans er å forsøke å balansere arbeidsoppgavene sine samtidig som han ivaretar brukernes behov – både pasientene og legene våre – så mye som mulig.

Bruker ressursene på best mulig måte

Jon stortrives som Product Manager i Kry, men sier at det også finnes utfordringer man må takle.

— Utviklere, designere og dataingeniører jobber i et felt som er fullt av uløste problemer og muligheter. Samtidig har vi et utviklerteam som har begrenset tid til rådighet.

Det krever hard prioritering mellom alle mulighetene som finnes.

— Vi – i likhet med mange andre team i Kry – må balansere “å jobbe raskt” og “å gjøre det riktig”. Dette kan være en utfordring siden miljøet i Kry endrer seg raskt og har mange store og hårete mål.

Intense – men hyggelige – dager i Kry

— Om du ønsker å jobbe i Kry sammen med oss, kan du forvente de intense, men veldig hyggelige dager.

Jon starter vanligvis dagen med å oppdatere seg på hva som har skjedd i ulike Slack-tråder mens han drikker morgenkaffen. Kl. 09.00 har han og utviklerteamet daglig stand-up der praten handler om mål for dagen og eventuelle hindringer.

— Resten av dagen varierer – noen dager består av kompetanseheving rundt nye produkter og løsninger, andre kan bestå av problemløsninger med ingeniører og produktdesign.

For å forhindre at vi blir sittende i møter hele dagen, har Kry en policy om færrest mulig møter i løpet av en arbeidsdag – spesielt store. Dette skal bidra til at vi får en bedre arbeidsflyt, og teamene får frigjort tid til å gjøre flest mulig arbeidsoppgaver.

Jon vil oppfordre deg til én ting:

— Bli med oss å jobbe i Kry som utvikler! Om du har noen spørsmål kan du mer enn gjerne ta kontakt med meg direkte på LinkedIn.

Bli kjent med vår Engineering Manager, Colin!

colin dodd

 • NAVN: Colin Dodd
 • STILLING: Engineering Manager
 • UTDANNING: Bachelor i spillprogramering
 • HVA ER DET BESTE MED Å JOBBE I Kry?: Å tilbringe tid med teamet og bli kjent med dem – alle har sine egne interesser og historier. Å bruke tid på å bli kjent med folk er både gøy og givende.
 • HVORDAN ENDTE DU OPP I Kry?: Jon, Product Manager i Kry, solgte inn selskapets visjon og fikk meg interessert.

Colin har jobbet i Kry som Engineering Manager siden starten av 2022, og har ansvar for alt som er tech-relatert i Norge.

— Dette inkluderer for eksempel å sikre at vi har det riktige tech-teamet som er fokusert på å fremme vekst for Kry som selskap.

I likhet med Jon har også Colin som Manager en rekke møter og 1:1 med teamet. Deretter følger det planlegging av strategi, roadmaps for kundereiser, kommende funksjoner på appen, eller nødendig rekruttering til teamet.

— Man får en fin balanse mellom å brainstorme produkter og problemstillinger sammen med teamet, samtidig som vi jobber med arbeidsoppgavene våre. I Kry er det en kort vei fra kode til bruker.

I Kry skjer det mange ting på en gang!

Ifølge Colin er det viktig å kunne jobbe i det ukjente når man jobber innen tech-bransjen og Kry; ofte er det ingen klare roadmaps eller spesifikasjoner å jobbe ut fra – det som finnes er store utfordringer, men mange måter å løse dem på.

— Om du ønsker å jobbe i Kry er det en fordel om du klarer å balansere disse faktorene samtidig som du finner den beste løsningen – og ikke minst, holder våre pasienter og leger i fokus gjennom hele reisen.

Utviklerteamet vårt er et lite team, der mye ansvar skal fordeles. Nettopp derfor er det ifølge Colin viktig å være flink å delegere oppgaver og ansvarsområder slik at ingen blir eksperter på ulike områder i en kodebase.

— Om du også trives med, og evner å håndtere fortløpende endringer, tror jeg du vil trives veldig godt i Kry.

Alltid hatt lyst å jobbe innen helse

— Som utvikler møter man lignende utfordringer uansett hvilken bransje man jobber i, så man trekkes ofte mot de bransjene der man føler at man har størst innvirkning.

Colin har alltid hatt lyst å jobbe innen helse, men har synes at det har vært vanskelig å få en fot innenfor bransjen. Denne muligheten åpnet seg imidlertid med en jobb i Kry.

— Jeg har alltid hatt lyst å jobbe i helsevesenet fordi alle, på et eller annet tidspunkt, kommer i kontakt med helsevesenet. Å løse problemer i denne bransjen har altså et potensial til å hjelpe mange mennesker, noe jeg ønsket å bidra med å gjøre.

Hittil er også Kry det første selskapet han opplever har et like ambisiøst mål som det han selv har.

— I rollen som Engineering Manager får jeg også mulighet til å kombinere det jeg liker å gjøre – og ønsker å fokusere på – samtidig som jeg kan la andre ta det fulle ansvaret for produktet vi jobber med.

Kry-teamet er godt å jobbe med

— Det morsomste med å jobbe i Kry er å tilbringe tid med teamet og bli kjent med dem; alle har sine egne interesser og historier. Jeg synes det er givende og hyggelig å bruke tid på å bli kjent med folk.

Kry tilrettelegger for at vi skal bli kjent med hverandre, og vi blir oppfordret til å invitere til digitale kaffemøter, eller slå av en prat på kontoret for å bli enda bedre kjent med hverandre.

Bli kjent med en av våre Software Engineers, Daniel!

daniel andersson

 • STILLING: Software Engineer
 • UTDANNING: Har en master i informatikk ved Linköplings universitet i Sverige, der jeg også var på utveksling ved Harbin Institute of Technology i Kina
 • HVORFOR JOBBER DU MED TECH?: Jeg har alltid vært interessert i teknologi – alt fra smartklokker, høyttalere, hjemmenettverk, ned til selve detaljene til prosessorenee til Sega Mega Drive.

Daniel har jobbet i Kry som Software Engineer i to år, og er basert på hovedkontoret til Kry i Stockholm.

— Selv om jeg er basert i Stockholm, er jeg en del av det norske teamet som jobber mot Krys pasienter og klinikere. Jeg jobber blant annet med å designe, bygge og vedlikeholde skreddersydde løsninger for Norge i Kry-appen.

De siste årene har vært en spennende reise, og han synes det er helt utrolig hvor mye Kry har vokst, og hvor mye som har skjedd på kort tid.

Viktig å være tilpasningsdyktig

— I et så skiftende miljø vi i utvikler-teamet jobber i, tror jeg evnen til å være tilpasningsdyktig er viktig. Miljøet vi jobber i endres hele tiden – og det må vi også.

Om du ikke har jobbet i MedTech-bransjen tidligere, går det ifølge Daniel fint, så lenge du har et åpent sinn og har evnen til å kommunisere med ulike typer mennesker.

Varierte arbeidsdager

Dagene i Kry er varierte, men det er hovedsakelig to måter de kan starte på for Daniel:

— Jeg foretrekker helt klart best å starte dagen med musikk på ørene og fullt fokus på implementere en ny funksjon i appen, eller å legge til en ekstra testsak.

Alternativt forteller han at dagen også kan starte med “catch-up”-diskusjoner fra dagen før. Utviklerteamet har da en kort daglig sync, der de gjennomgår alles arbeidsdag og oppdaterer teamet på fremdriften fra i går.

— Resten av dagen varierer mye. Noen dager blir dedikert til utvikling med svært få møter, mens andre dager kan ha flere møter.

Hvordan dagen blir, påvirkes ofte av hva slags prosjekter eller funksjoner utviklerteamet jobber med, hvor mange andre avdelinger i Kry som er involverte, eller om det er en ekstern partner Daniel og teamet må samkjøre seg med.

Bli kjent med vår Senior Talent Partner, Mark!

mark mcdaid senior talent partner

 • STILLING: Senior Talent Partner
 • UTDANNING: Har studert helse, ernæring og trening før jeg tok en mastergrad i folkehelse.
 • HVA ER DET BESTE MED Å JOBBE I Kry?: Jeg elsker energien her. Vi er et lite team som gjør at vi interagerer med hverandre på ulike pan, og alle gjør det de kan for å hjelpe hverandre.
 • HVORDAN ENDTE DU OPP I Kry?: Noen av mine tidligere kollegaer begynte å jobbe i Kry i Stockholm, og fortalte meg om muligheten til å bli med på Kry-eventyret fra Oslo-kontoret.

Mark Mcdaid jobber som Senior Talent Partner i People Teamet i Kry/Livi. Opprinnelig kommer han fra Irland, og har jobbet i både London, Australia, Canada og Sverige før han flyttet til Norge.

— Jeg er ansvarlig for å finne gode kandidater og forhåpentligvis ansette dem i Kry. Mitt fokusområde er tech og design, og jeg dekker Norges ressursbehov så vel som noen andre av våre andre markeder.

Han liker virkelig oppdraget til Kry – “fast forwarding the future of healthcare” – og kunne ikke la den gå da han fikk muligheten til å jobbe her.

Interesse og lidenskap

Om du skulle ønske å jobbe i en tech-stilling i Kry, er det noen utvalgte egenskaper Mark ser etter:

— Jeg prøver å finne folk som er interessert og lidenskapelig opptatt av å jobbe i og bidra til innovasjon av helsevesenet. Det er også supert om de har erfaring i det jobben krever, men vi er åpne for at de lærer gjennom jobben så lenge de har riktig holdning og litt yrkeserfaring.

Mark understreker imidlertid at lidenskap for faget er noe av det viktigste han ser etter, i kombinasjon med gode samarbeidsevner, vennlighet, har engasjement, er tilpasningsdyktige og positive.

Disse egenskapene verdsetter vi i Kry

— Noen av de viktigste verdiene man kan ha om man ønsker å jobbe i Kry er mot, “pasienten først”-holdning, at handlingene dine er basert på mot, og at du jobber godt i team. Dette er hovedegenskapene vi ser etter.

Ifølge Mark er det også viktig å finne noen som komplimenterer teamet og bringer inn nye ferdigheter og ideer, siden teamet i utgangspunktet er lite.

— Men, selv om det norske Kry-teamet er lite, kan jeg forsikre deg om at alle er veldig glad i å sosialisere! Derfor er det også viktig å finne noen som også kan være en bidragsyter både sosialt og kulturelt.

— Og til slutt: Vi er en vanlig og ydmyk gjeng, og dette er verdiger vi også ønsker i fremtidige kollegaer. Om du synes arbeidet høres spennende ut, og teamet virker hyggelig, kan du gjerne ta kontakt med meg på LinkedIn for å høre mer om ulike stillinger. Eller så kan du lese mer på stillingene vi utlyser her.

Jobbe i Kry?

Høres Kry ut som en spennende arbeidsplass for deg? Du finner våre ledige stillinger her!

Les mer

Andre artikler

En dame som holder en baby tett inntil seg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta artikler om helse, livsstil og informasjon om våre tjenester.