KRY

Snakk med en lege på mobilen

Last ned Last ned

Hårtap

Få hjälp redan idag

Hårtap

Hva er hårtap?

Hårtap rammer mange av oss i voksen eller eldre alder. Selv om det er høyest andel av menn som opplever hårtap, kan det også ramme eldre kvinner. Ofte flytter hårgrensen seg lenger opp på hodet over lengre tid. Man kan også i tillegg få "måne" (tap av hår på toppen av hodet eller i bakhodet) og "viker" (tap av hår fra sidene av pannen og bakover). Hårtap er veldig ofte genetisk, og noe man kan miste håret uavhengig av livsstil. Men faktorer som stress, sykdom og dårlig behandling av håret og hodebunnen kan også ha en ganske stor innvirkning. En del opplever at hårtap påvirker selvtilliten og selvbildet.

Hva kan jeg selv gjøre?

Å ta godt vare på deg selv både fysisk og psykisk kan minske sjansene for at du mister håret senere i livet, men utenom sykdom er det allikevel gener og alder som er de viktigste faktorene. Det finnes mange såkalte mirakelkurer, men dessverre er det få av disse som er til å stole på. Det finnes allikevel ting du kan gjøre for å føle deg kosmetisk bedre med hårtap. Noen velger å transplantere hår til hodet, eller bruke parykk eller tupé. Mange opplever også at ved å holde det resterende håret kortere, blir tapet av hår mindre sjenerende.

Er det noen forskjeller mellom voksne og barn?

Selv om sjansen for tap av hår øker med alderen kan det også ramme unge mennesker. Hos hele 25 prosent av menn starter hårtap så smått før man har fylt 21 år. 66 prosent merker hårtap før fylte 35. Og rundt 50-årsalderen har 85 prosent av menn tydelig tynnere hår. mister du store mengder hår over unormalt kort tid, eller opplever du at barnet ditt mister mye hår? Da kan det være et tegn på alvorlig sykdom, og noe du bør sjekke nærmere.

Når kan KRY hjelpe deg?

Gjennom en videosamtale med oss vil vi kunne hjelpe deg å vurdere om hårtapet er naturlig eller ikke. Vi er behjelpelige med råd for hvordan du kan håndtere hårtapet. Dersom vi mistenker at hårtapet ditt er symptomer på sykdom kan vi henvise deg videre til undersøkelser og behandling.

Snakk med en lege på mobilen

Trenger du hjelp med hårtap?

Last ned KRY for råd og mulig behandling for hårtap. Legetimen er via videosamtale, rett på din mobil innen få minutter.

  • Få råd, e-resept, eller henvisning
  • Hent medisinen din på valgfritt apotek
  • Gratis for alle med If Vertikal Helseforsikring
  • Åpent til 22 alle dager