Last ned Last ned

Test deg for koronavirus i Oslo

Vi tilbyr både PCR- og hurtigtest ved vår teststasjon på Ensjø i Oslo. De to testene har ulike bruksområder, og vi anbefaler deg å sette deg inn i hvilken test du bør ta ut i fra din situasjon.

Hvilken koronatest skal jeg velge?

De to testene har ulike bruksområder, og vi anbefaler deg å sette deg inn i hvilken test du bør ta ut i fra din situasjon. Begge testene tas som en dyp neseprøve med en vattpinne og er gjort på ca 20 sekunder.

Hvis du trenger å endre eller avbestille timen, kan du gjøre dette via linken i bekreftelsesmailen. For å få refusjon, må du avbestille minst 3 timer før timen. Hvis du ønsker å endre timen din, må dette også gjøres minst 3 timer i forkant for å ikke bli belastet for timen din.

PCR-test (vanlig koronatest)

Dersom du har symptomer, er nærkontakt, har vært i et rødt land eller mistenker at du er smittet av korona, er det PCR-testen som er anbefalt for deg. Dette er den mest sikre testen for å avdekke covid-19, og du vil normalt få svar i løpet av 1-3 dager.

Hurtigtest

Noen ganger er det avgjørende å få et raskt resultat enten på grunn av krav fra studiested, flyselskap eller liknende. Da kan en hurtigtest være et alternativ til den vanlige PCR-testen. Du vil normalt få svar i løpet av 60 minutter.

Hurtigtester har noe lavere treffsikkerhet enn en vanlig PCR-test. Hurtigtestene vi bruker er evaluert og anbefalt av FHI. Det anbefales likevel at du kun tar en hurtigtest dersom det er av en praktisk årsak som beskrevet over.

Dersom du får positivt resultat på en hurtigtest, tilbyr Kry kostnadsfri PCR-test for å sikre at resultatet er korrekt.

Her ligger teststasjonen

Kry Teststasjon Ensjø
Gladengveien 18 Ensjø 0661 Oslo

Kry Teststasjon Ensjø

Gladengveien 18
Ensjø
0661 Oslo

Kontakt

Bestill time

Telefonen er betjent mandag-fredag fra 08:30-20:00 og helger fra 09:30-15:30. Mail besvares i ukedager mellom 08:00-20:00.

Spørsmål og svar

Du finner mer informasjon relatert til testene på deres respektive bestillingssider. Kontakt vår support på support@kry.no eller 23 65 34 30 hvis du ikker finner svaret du leter etter.

Har du tatt en PCR-test, tar det normalt 1-3 dager å få svar. Du finner svaret ved å logge inn på helsenorge.no eller hos vår labpartner furstpasient.no.

Om du har tatt en hurtigtest, mottar du normalt svaret innen 60 minutter. Du finner svaret på hurtigtesten ved å logge inn i Kry-appen, og det er derfor viktig at du har lastet ned denne på forhånd.

OBS! Dersom du ikke har BankID får du informasjon om prøvesvaret ditt direkte fra oss i Kry.

Ja, alle som ønsker kan bestille attest på testresultatet sitt hos oss.

Bestilling av attest gjøres samtidig som du bestiller time ved å huke av at du ønsker attest. Dette koster 250 kr ekstra og betales ved bestilling av timen.

Attesten er skrevet av en lege og du vil motta den i Kry-appen. Det er derfor viktig at du har lastet ned appen på forhånd. Attest på PCR-test sendes samme dag eller dagen etter testresultatet er klart, og attest på hurtigtest sendes samme dag som testresultatet er klart. Har du ikke BankID vil du få attesten tilsendt på e-post.

Om du trenger attest fordi du skal reise, er det viktig at du sjekker innreisereglene til det aktuelle landet. Noen land godkjenner bruk av hurtigtest, mens andre krever en PCR-test. Det er viktig at du sjekker hvilken type test det stilles krav til for ditt formål.

For å få utstedt reiseattest må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du er symptomfri
  • Du har ikke hatt nærkontakt med smittede
  • Du er ikke i karantene
  • Du tester negativt