Informasjonskapsler

KRY/LIVI-konsernet («KRY/LIVI») bruker informasjonskapsler, nettsignaler og liknende teknologier (omtales som «informasjonskapsler» nedenfor) for å sikre at opplevelsen din med oss blir best mulig.

Vi kan bruke informasjonskapsler i alle våre digitale kanaler, som nettsteder, e-post, sosiale medier og liknende (omtales som «tjenester» nedenfor).

Hensikten med merknaden om informasjonskapsler er å gi deg informasjon om informasjonskapslene vi bruker, hvorfor vi bruker dem og hvilke alternativer du har når det gjelder informasjonskapsler.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en tekstfil som lastes ned på enheten din når du besøker et nettsted. En informasjonskapsel gjør det mulig for nettstedet å gjenkjenne enheten og samle inn informasjon om sidene og funksjonene du bruker.

Den bidrar også til å beholde innstillingene når du navigerer på nettstedet vårt eller besøker det senere en gang.

Informasjonskapsler brukes av nær sagt alle nettsteder, og er ofte en forutsetning for at nettstedet eller den digitale kanalen skal fungere. Vi bruker ulike typer informasjonskapsler når vi tilbyr deg tjenestene våre:

  • Førsteparts informasjonskapsler angis av nettstedet du besøker på det aktuelle tidspunktet, enten av oss eller av en tredjepart på vegne av oss.

  • Tredjeparts informasjonskapsler angis av en annen part enn nettstedet du besøker. Hvis du besøker noen av våre nettsteder eller apper, og en annen part angir en informasjonskapsel via det nettstedet, vil dette være en tredjeparts informasjonskapsel.

  • Øktsinformasjonskapsler er informasjonskapsler som utløper med en gang du lukker nettleseren.

  • Faste informasjonskapsler er informasjonskapsler som blir liggende på enheten din i en bestemt periode eller til du sletter dem.

Merk at i merknaden om informasjonskapsler refererer begrepet «informasjonskapsel» til en rekke ulike sporingsteknologier, som pikselkoder (gjennomsiktige grafiske bilder plassert på en nettside eller i en e-post, og som viser at en side eller e-post er sett), mobile enhetsidentifikatorer og nettlagring brukt i skrivebordsprogramvare eller mobile enheter.

Slik bruker vi informasjonskapsler

Noen av disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne tilby tjenestene, mens andre brukes til å tilby visse funksjoner eller forbedre brukervennligheten og opplevelsen, slik at vi kan registrere og analysere bruken av tjenesten eller tilby markedsføring. Her beskrives ulike typer informasjonskapsler og hensikten med dem:

Type

Hensikt

Nødvendig

Disse informasjonskapslene er nødvendige for å tilby viktige funksjoner i tjenestene våre og gjøre oss i stand til å overholde juridiske forpliktelser, som å behandle samtykke til å bruke informasjonskapsler.

Ytelse/analyse

Benyttes til å analysere hvordan nettsteder og tjenester fungerer og brukes. Vi bruker denne informasjonen til å vedlikeholde, drifte og forbedre tjenestene våre. Vi kan også hente informasjon fra e-postene, som at du har åpnet eller videresendt et nyhetsbrev eller om du klikket på innholdet. Denne informasjonen forteller oss hvor effektive e-postene våre er og hjelper oss å sikre at vi leverer informasjon du synes er interessant.

Funksjonell

Brukes til å drive visse funksjoner på nettstedene og i appene basert på valgene du tar, slik at når du fortsetter å bruke eller går tilbake til nettsteder eller apper, så kan vi tilby deg tjenestene våre slik du har bedt oss gjøre, som å lagre innstillingene og sørge for at nettstedet ser likt ut hver gang.

Markedsføring

Brukes til å vise relevant reklame i tredjepartskanaler (som søkemotorer og sosiale medier) basert på førsteparts eller tredjeparts informasjonskapsler for reklame som innhenter informasjon om dine aktiviteter på nettstedene våre. Vi bruker ikke dine helseopplysninger til å vise deg målrettet reklame.

Når du ikke bruker KRY/LIVI-nettsider, blir du bedt om å gi ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler som ikke identifiseres som nødvendige informasjonskapsler, dvs. informasjonskapsler som er nødvendige for å levere tjenestene våre.

Informasjonskapsler vi bruker og hvordan du fjerner informasjonskapsler

Du kan se en fullstendig oversikt over informasjonskapslene vi bruker ved å besøke plattformen for behandling av samtykke på nettstedet vårt.

Dersom du, nå eller senere, vil si nei til informasjonskapsler eller vil slette dem, kan du gjøre det via innstillingene i nettleseren eller på den mobile enheten, der du kan blokkere alle informasjonskapsler eller noen av dem. Du kan også avslå informasjonskapsler som brukes i tjenestene.

Informasjonskapsler i nettleseren

Hvis du ikke vil ha informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren til å godta, avslå og slette informasjonskapsler. Det gjør du ved å følge instruksjonene i nettleseren (finnes vanligvis under innstillingene for «Hjelp», «Verktøy» eller «Rediger»).

Hvis du angir at nettleseren skal avslå informasjonskapsler, så kan det imidlertid hende du ikke kan bruke alle funksjonene på nettstedene våre.

Mobile identifikatorer

Operativsystemet på den mobile enheten kan tilby andre alternativer for å avslå interessebasert reklame eller på annen måte tilbakestille de mobile identifikatorene.

Du bruker kanskje innstillingen «Begrens sporing av reklame» (på iOS-enheter) eller innstillingen «Avslå interessebasert reklame» (på Android), der du kan begrense bruken av informasjon om appbruken din som har til formål å tilby målrettede reklamer basert på interesser.

Noen ganger kan du avslå interessebasert reklame fra oss ved å klikke på ikoner for reklameinnstillinger som følger med i reklamen. Hvis det ikke følger med slike ikoner, kan du besøke nettstedene til hovedannonsørene for å finne mer informasjon og lese hvordan du anslår reklame.

Se for eksempel www.aboutads.info.

Avslå

Du kan også avslå informasjonskapsler ved å tilpasse innstillingene for informasjonskapslene våre ved å besøke plattformen for behandling av samtykke.

Personlige opplysninger

I den grad vi samler inn eller på annen måte behandler personlige opplysninger knyttet til policyen for informasjonskapsler, vil slik informasjon bli brukt som beskrevet i vår merknad om personvern.

Merknaden om personvern inneholder også informasjon om hvilket selskap i KRY/LIVI-konsernet som er ansvarlig for å behandle dine personlige opplysninger, informasjon om dine rettigheter og hvordan du utøver dem, samt annen relevant informasjon om vår behandling av informasjonen din.

Endringer i policyen

Dersom vi gjør vesentlige endringer i policyen, vil dette komme tydelig frem, f.eks. med en iøynefallende merknad på nettsidene, i appene eller ved å sende deg en e-post.

Spørsmål

Kontakt oss på privacy@kry.se hvis du har spørsmål om policyen for informasjonskapsler.