alert icon
På grunn av vedlikehold hos BankID er våre tjenester midlertidig ustabile.
Kry-logo
Last ned

Informasjonskapsler

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel eller «cookie» er en tekstfil som består av bokstaver og tall som vi lagrer i nettleseren eller på harddisken din dersom du samtykker i det. En informasjonskapsel gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen din og innsamle informasjon om sidene og funksjonene som du har besøkt. Den hjelper deg også ved å huske dine valg når du navigerer på nettstedet vårt, eller kommer tilbake til det på et senere tidspunkt. Informasjonskapsler brukes av nesten alle nettsteder og er vanligvis en forutsetning for at nettstedet eller den digitale kanalen skal fungere. Ved å fortsette å surfe på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler.

Slik bruker vi informasjonskapsler

I Webbhälsas digitale kanaler, som www.kry.no og tilknyttede domener, bruker vi informasjonskapsler av flere grunner knyttet til funksjonalitet og analyse. De hjelper oss å gi deg en god opplevelse når du blar gjennom nettstedet vårt, og gjør at vi kan forbedre din opplevelse av vårt nettsted. Noen av disse informasjonskapslene er viktige for nettstedets funksjonalitet, mens andre brukes til å forbedre brukervennligheten og din brukeropplevelse.

Funksjonelle informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler brukes til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til vårt nettsted. De gjør det mulig for oss å gjøre innholdet på nettstedet mer personlig for deg, å hilse deg ved navn og i en viss grad huske dine preferanser. Funksjonelle informasjonskapsler brukes til å:

  • Huske din påloggingsinformasjon
  • Sikre at sidene på nettstedet ser uendrede ut

Informasjonskapsler for ytelse

Informasjonskapsler for ytelse gjør at vi kan gjenkjenne og telle antallet besøkende og se hvordan de besøkende navigerer når de bruker nettstedet. De hjelper oss også å forbedre hvordan nettstedet fungerer, for eksempel slik at du lett finner det du leter etter og sørger for at de sidene du besøker, lastes raskere.

Eksempel på bruk

Informasjonskapsler brukes til å forbedre Webbhälsas digitale tjenester, for eksempel ved å:

  • Måle hvor mange som bruker tjenestene for å gjøre den enklere og raskere
  • Analysere data som hjelper oss å forstå hvordan tjenestene på nettstedet kan brukes, slik at vi kan forbedre dem

Fjerne informasjonskapsler

Dersom du nå eller i fremtiden vil si nei til informasjonskapsler eller slette dem, kan du gjøre det ved hjelp av innstillingene i nettleseren som gjør at du kan blokkere alle eller noen av informasjonskapslene. Hvis du velger en innstilling i nettleseren som blokkerer alle informasjonskapsler, vil du kanskje ikke få tilgang til hele eller deler av nettstedet vårt.