
Føler du på ensomhet i julen?
Mange opplever å føle seg ensomme i julen, eller at julen bringer frem vonde følelser. Psykolog hos Kry, Tora Johanne Kielland, gir råd om hvordan du kan føle deg mindre ensom på jul- og nyttårsaften.
Les mer
Mange opplever å føle seg ensomme i julen, eller at julen bringer frem vonde følelser. Psykolog hos Kry, Tora Johanne Kielland, gir råd om hvordan du kan føle deg mindre ensom på jul- og nyttårsaften.
Les mer
Lær hvordan du kan redusere stress fra jobb og familierelasjoner i julen, med hjelp av gode råd fra psykolog hos Kry, Ida Rolfsnes.
Les mer
Hvis du sover for lite om natten, lider av tretthet, føler deg uvel og fungerer mindre bra i det daglige, kan det hende du trenger hjelp til å sove bedre.
Les mer
Psykolog og psykoterapaut hos Kry, Madeleine Gauffin, gir forslag og råd om hvordan du kan takle sinne hos deg selv eller andre.
Les mer
Terskelen for å søke hjelp for depresjon, er ofte høyere for menn. Våre faglige råd kan hjelpe deg med å se symptomene og dermed når man bør oppsøke hjelp.
Les mer
Martin (40) levde et nokså vanlig liv, med jobb, familieliv og lite aktivitet. Så fikk han beskjed om at blodtrykket hans var skyhøyt – han måtte gjøre en livsstilsendring. Les mer om hva han gjorde og hvorfor det bedret helsa hans
Les mer
Avføringsmønsteret vårt kan fortelle mye om helsen vår, fra forstoppelse til slim eller blod i avføringen. Vi gir deg tips til hvordan du tolker tarmen din.
Les mer
Movember er en kampanje for å sette fokus på menns helse, særlig prostatakreft, testikkelkreft, selvmord og psykisk helse. Lær mer om hvordan du kan engasjere deg.
Les mer
Hos jenter er gjerne symptomene på ADHD mindre åpenbare enn hos gutter. Psykolog i Kry, Stine Erica Høydalsvik, forteller hvordan tilstanden kan oppleves.
Les mer
Influensaepidemier herjer ofte fra desember til april blant befolkninger i nord. Hva skiller influensa fra forkjølelse, og hvordan forebygge og behandle det.
Les mer
Lite kan gjøres for å fjerne stress fullstendig fra hverdagen, men disse grepene hjelper deg å håndtere det på best mulig måte.
Les mer
Psykolog Miriam Voreland Nielsen forklarer forskjellen mellom nyttig og destruktiv selvkritikk, og gir gode tips for hvordan du bedre kan forstå og håndtere den.
Les mer
Mange har kjent den frustrerende følelsen av å prøve ulike dietter og trening uten at det fungerer på sikt. Hvorfor skal det neste fungere? Birgit Ytterhaug Kolstad er 54 år og forteller om sin vektreduksjon.
Les mer
Mye tid sammen gjør at parets problemer også blir mer synlige, og flere ender med å gå fra hverandre etter en ferie. Fagpsykolog hos Kry, Pia von Hirsch, forklarer hvorfor emosjonsfokusert parterapi kan være redningen.
Les mer
Denguefeber er en infeksjonssykdom som oftest gir er lett forløp, men også kan gi alvorlig sykdom eller død. Nå har det kommet en vaksine mot denguefeber som gir god immunitet mot sykdommen. Vi har snakket med spesialist i infeksjonsmedisin Gunnar Hasle
Les mer
Ukene etter fødsel er en utfordrende tid for både mor og far. Hva er symptomene på fødselsdepresjon og hvordan skaffer du hjelp?
Les mer
Det finnes mange oppfatninger om vekt og kosthold som rett og slett ikke stemmer. Hva er myter, og hva er faktisk riktig informasjon?
Les mer
Emosjonell kompetanse – lær deg å forstå og akseptere seg selv, og våge å være synlig og ta plass sammen med andre.
Les mer
Mange kvinner opplever en vektoppgang i overgangsalderen. Vi gir deg råd om livsstilsendringer som er tilpasset den hormonelle endringen under overgangsalderen.
Les mer
Les om hva kaloritelling kan gjøre med kroppen vår. Få tips til hva du kan gjøre for å gå ned i vekt og ta sunne matvalg uten å telle kalorier.
Les mer
Hva er diabetes type 2? Hva slags mat og drikke påvirker insulinnivået? Hva kan du gjøre for å reversere diabetes type 2?
Les mer
Les om viktigheten av søvn, hvordan søvnmangel kan påvirke vekten din og flere tips for hva du kan gjøre for å forbedre nattesøvnen din.
Les mer
Les om hvorfor kjøttetende bakterier er i fremvekst i Norges hav, hva man kan gjøre for å forebygge det og hvordan det behandles om uhellet er ute.
Les mer
Ord betyr noe, særlig når det kommer til helse. Inkluderende språk gir pasienter muligheten til å kommunisere deres behov og hjelper helsepersonell med å møte dem
Les mer
Les om hvordan ufrivillig barnløshet påvirker ens mentale helse gjennom sorg og utenforskap. Psykolog Ida Rolfsnes kommer med råd om hva man kan gjøre for å ivareta seg selv i en slik prosess og når man bør oppsøke hjelp.
Les mer
Les mer om hvilke matvarer som er ultraprosesserte, hva denne typen mat gjør med kroppen vår og om ultraprosessert mat er farlig.
Les mer
Å bli forelder er kanskje den største overgangen du vil oppleve. Det innebærer en relativt brå endring og krever tilpasning fysisk, mentalt, sosialt og praktisk. Psykolog Stine Erica Høydalsvik forteller om hvordan mental helse kan påvirkes i barseltiden
Les mer
Søt, salt, fet og næringsfattig mat er typiske valg til helgekosen. Les våre tips for å spise godt, samtidig som du gir kroppen nødvendig næring.
Les mer
Stress er en del av livet. Mindre doser stress kan øke produktivitet og prestasjoner, men vedvarende stress kan føre til en rekke helseproblemer.
Les mer
Det er ikke farlig å trene med høyt blodtrykk så lenge du tar noen forhåndsregler. Her er 9 tips for å hjelpe deg med å trene trygt med høyt blodtrykk.
Les mer
Hvordan gå ned i vekt på en sunn måte - og holde seg der. Overlege hos Kry, Samuel Menon, forteller oss de viktigste tingene vi bør vite.
Les mer
Skal du ut og reise? Det kan være utfordrende å vite hvilke vaksiner man trenger på reisen. Få råd og veiledning på en av våre klinikker eller over video.
Les mer
Forskning viser at regelmessig fysisk aktivitet med pulsøkning gir økt psykisk velvære og lavere produksjon av kortisol. Lær mer hvorfor dette skjer og les våre 5 forslag til hvordan du kan komme i gang med treningen.
Les mer
Lær hvorfor det å være snill og vise medfølelse for deg selv kan være bra for helsen din – både fysisk og psykisk.
Les mer
Kroppen er avhengig av 13 ulike vitaminer for å fungere som normalt. Her er oversikt over de viktigste vitaminene, deres funksjon, og hvordan du kan få de.
Les mer
Å få prostata undersøkt går raskt og det er enkelt – slik kan man også oppdage prostatakreft tidlig. Dette er hva du kan forvente under en prostataundersøkelse eller “fingerprøve” som det også kalles.
Les mer
Lege hos Kry, Céline Guyomar, forklarer alt du må å vite om de viktigste hormonene som regulerer matlysten, samt livsstilsgrep som kan holde de i balanse.
Les mer
De fleste av oss opplever dårlig ånde fra tid til annen. Men hva er egentlig de vanligste årsakene, og hvordan kan du forebygge og behandle det?
Les mer
Prosessen som beskytter oss mot en spesifikk sykdom gjennom vaksinering, kalles immunisering. Lær mer om immunitet og hvordan vaksiner fungerer av Dr. Alaeus
Les mer
Livmorhalsprøver redder liv. Allmennlege Nina Wiggen forklarer hva du kan forvente når du tar en livmorhalsprøve.
Les mer
Allergiske reaksjoner kan være farlige hvis man ikke får rask behandling. Les mer om hvordan man kan gjenkjenne en alvorlig allergisk reaksjon og hva man bør gjøre hvis man opplever dette.
Les mer
I de fleste tilfeller er skader gjort av insekter, huggorm og brennmanet kan være vonde og plagsomme. Vi gir deg råd om hva du bør gjøre om uhellet er ute.
Les mer
Psykisk helse kan være utfordrende å snakke om, spesielt om du har det vanskelig. Psykolog hos Kry, Line Wulfsberg, mener åpenhet rundt psykisk helse er avgjørende når man har det vanskelig.
Les mer
Enkelte ganger kan vi oppleve at vi blør selv om vi ikke har menstruasjon. Hva kommer det av, og når bør man kontakte lege? Lege i Kry, Camilla Wolff, forklarer.
Les mer
Lege i Kry, Camilla Wolff, forteller om sammenhengen mellom stress, angst og symptomer på IBS og hva du kan gjøre for å bedre sykdommen.
Les mer
Lær hvordan du kan forberede deg best mulig mot pollen-relaterte plager. Thorleif Jansen, lege hos Kry, gir deg en rekke pollenrelaterte do's and don'ts.
Les mer
Har barnet ditt pollenallergi? Vi i Kry gir deg gode tips og triks til hvordan du kan skape en best mulig situasjon for barnet ditt i pollensesongen.
Les mer
De fleste føflekker er ufarlig, men noen kan være ondartede. Lege i Kry, Camilla Wolff, gir deg kriteriene for å følge med på føflekkene dines utvikling.
Les mer
Lukter det mer av skjeden enn normalt? Lege Elisabeth Rosén er spesialist innen gynekologi og obstetrikk hos Kry, og forklarer hva lukten fra skjeden betyr.
Les mer
Mange av oss hatt hjemmekontor i lengre perioder de siste to årene. Mens noen har elsket det, har andre talt dagene til samfunnet skulle åpne igjen. Få psykologens tips
Les mer
Snorking kan være plagsomt for dem det gjelder, og som sover under samme tak. Hvorfor snorker man, hva hjelper, og hvordan kan man vite om man har søvnapné?
Les mer
Lær mer om hvordan du kan oppnå nyttårsforsettene dine og hvordan du kan unngå fellene som gjør at mange bryter målene de har satt seg.
Les mer
Prostatakreft er den mest vanlige kreftformen blant menn i Norge. Lege i Kry, Sigrid Vikgjord beksriver typiske symptomer, og hva du kan gjøre for å forebygge.
Les mer
Hvis humøret ditt forandrer seg på vinterhalvåret, kan det være du lider av vinterdepresjon. Psykolog Ida Rolfsnes i Kry forklarer hva som er hovedsymptomene.
Les mer
Et godt og sterkt immunforsvar bygges opp av næringsrik mat. Vi har skrevet om 6 viktige næringsstoffer, deres funksjon, og i hvilken mat de finnes.
Les mer
Lege i Kry, Pia Ødegaard, forklarer hva som forårsaker luft i magen og gir 6 råd du kan følge å redusere luft luftutslipp.
Les mer
Hva er de vanligste symptomene på et hjerteinfarkt, og hva bør du gjøre hvis du tror du eller noen andre har det? Pia Ødegaard, lege hos Kry, forteller det du trenger å vite.
Les mer
Å være forstoppet kan være frystrerende. Lege Pia Ødegaard forklarer hva forstoppelse er, hva vanlige årsaker kan være og hva du kan gjøre for å bli kvitt det.
Les mer
Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Om man jevnlig sjekker brystene, kan kreften oppdages tidligere og flere liv kan reddes.
Les mer
Kolesterol er et fettstoff som er viktig for en rekke funksjoner i kroppen. Ved nyttige grep i hverdagen din kan du selv redusere kolesterolet ditt.
Les mer
Sex er en viktig del av både livet og parforholdet. De fleste av oss vil likevel oppleve en svingning i sexlysten. Hva skaper svingningene?
Les mer
Å være oppblåst kan være både ubehagelig og vondt. Vår egen lege i Kry, gir tips til hva som kan hjelpe mot oppblåsthet.
Les mer
Kviser rammer de fleste av oss, og er en vanlig hudsykdom. Lege i Kry, Pia Ødegaard, gir deg råd og tips til behandling av kviser, akne og arr etter akne.
Les mer
Lege hos Kry, dr. Céline Guyomar, forklarer rollen til det thyreoideastimulerende hormonet og når man bør ta kontakt med en lege.
Les mer
Vasovagal synkope er en ganske vanlig tilstand hvor en forbigående, nedsatt blodsirkulasjon til hjernen gjør at man besvimer. Lær hva du bør gjøre.
Les mer
Lær å gjenkjenne symptomene på heteslag og raske avkjøingsmetoder - dr. Samuel Menon, lege hos Kry, forklarer hvordan du holder deg trygg i solen.
Les mer
Charlotte Salter som er allmennlege og sertifisert i livsstilsmedisin, deler sine tips om hvordan du kan trene trygt når temperaturen stiger ute.
Les mer
Overlege hos Kry, Samuel Menon, deler sine råd om hvordan du kan holde deg hydrert og ved god helse i sommer – og hvordan du oppdager tegn på dehydrering.
Les mer
Det utenkelige kan inntreffe - og da er det viktig å reagere raskt. Lær deg hvordan du utfører hjerte- og lungeredning på noen som er rammet av hjertestans.
Les mer
En pakkeliste med 11 nødvendigheter som gir deg tips om hva du bør ta med i bagasjen når du skal på ferie - og hvorfor du bør ta dem med.
Les mer
I 2020 lanserte vi psykologtjeneste, nå går vi ett skritt videre og lanserer tre selvtester i appen vår, som fungere som en selvhjelpsløsning.
Les mer
Blodtrykk er viktig for å ha en god helse. Rihanna McClymont, overlege hos Kry, gir oss et innblikk i hvordan vi bedre kan forstå blodtrykket vårt.
Les mer
Overlege hos Kry, Rhianna McClymont, forklarer hva som gir hjertebank, hva du selv kan gjøre for å redusere det, og når du bør få det undersøkt.
Les mer
Å skille symptomer fra hverandre er vanskelig; har du covid-19, forkjølelse, pollenallergi eller astma? Denne guiden kan hjelpe deg å tyde symptomene.
Les mer
Kraftige blødninger eller ekstreme menssmerter kan være tegn på underliggende sykdom som endometriose og polycystisk ovariesyndrom.
Les mer
Påsken ble kanskje ikke slik vi forventet oss i år. Ved å følge myndighetenes råd for smittevern mot koronaviruset, gjør vi en viktig jobb for samfunnet.
Les mer
Noen symptomer kan tyde på underliggende sykdom. Dr Elisabeth Rosen, lege hos Kry og gynekolog- og obstetrikkspesialist, har nyttige helseråd du kan anvende.
Les mer
Skjoldbruskkjertelen finner man rett under strupehodet foran på halsen. Den har en sommerfuglaktig form og produserer to hormoner.
Les mer
En av tingene vi kan hjelpe deg med er reseptfornyelse på legemidler du har hentet ut på apotek i løpet av de siste 15 månedene.
Les mer
Ifølge WHO øker antibiotikaresistensen i verden, noe som truer moderne medisin og er en alvorlig trussel mot folkehelsen.
Les mer
Lite kan måle seg med en fin solskinnsdag, og bringer med seg en rekke helsefordeler dersom du er forsiktig. Dette er våre solvettråd for barn og voksne.
Les mer
Noen kjønnssykdommer kan være symptomfrie og vanskelige å oppdage uten å teste seg. Derfor er det viktig å teste seg etter ubeskyttet sex med ny partner.
Les mer
Hvordan skille myte fra fakta i det store informasjonshavet om covid-19? Anette Alaeus, Kry-lege og spesialist i infeksjonssykdommer, svarer på 6 koronamyter.
Les mer
Norske myndigheter har vedtatt tiltak mot smittespredning av koronaviruset for å beskytte de sårbare blant oss. Dette er hva vi kan hjelpe deg med.
Les mer
Mange opplever tørr og irritert vinterhud som kan klø, flasse og sprekke opp. Les mer om symptomer, årsaker, behandling, og når du bør oppsøke legehjelp.
Les mer
Legetime over video er fortsatt en relativt ny måte å få helsehjelp på i Norge. Vi svarer på de vanligste mytene om digitale helsetjenester.
Les mer
Norovirus er den vanligste årsaken til omgangssyke. Les våre tips om forebygging av smitte og hva du bør gjøre dersom du først har blitt smittet.
Les mer
Et nytt år betyr for mange en ny start, med nye muligheter. I Kry samlet noen tips som kan gjøre det litt enklere å holde dine nyttårsforsetter.
Les mer
Urinveisinfeksjon er en samlebetegnelse for infeksjoner i urinveiene, som i de aller fleste tilfeller skyldes bakterier som har kommet inn i urinrøret.
Les mer