Trenger du legeerklæring?

Vi kan hjelpe deg med enkelte legeerklæringer, enten over video i Kry-appen eller på en av våre klinikker. Legeerklæring utstedes etter individuell vurdering.

Bestill legetime

Hva er legeerklæring?

En legerklæring er en attest fra en lege på pasientens helsetilstand. En slik attest kan være aktuell ved sykdom eller en tilstand som gjør at personen ikke kan delta på en aktivitet, eller for å gi et bevis på at personen tilfredsstiller helsekrav for et sertifikat, for eksempel ved dykking eller førerkort. Der er strenge krav for utstedelse av slike attester.

Legeerklæringen gjelder fra samme dag du tar kontakt og varer mellom 1-5 dager. Det betyr at attesten ikke kan tilbakedateres til spesifikk dato. Det er derfor viktig at du tar kontakt ved første sykedag.

Hvis legen vurderer at du trenger å undersøkes fysisk på grunn av sykdommens art, vil det ikke skrives ut legeerklæring. Dette er for å sikre forsvarlig medisinsk hjelp.

Når kan man få legeerklæring hos Kry?

Slik fungerer det

Finn ut hva erklæringen må inneholde

En arbeidsgiver eller forsikringsselskap har ofte spesifikke krav til hva legeerklæringen må inneholde for at den er gyldig til ditt formål. Dette er ditt ansvar som pasient å informere legen om i legetimen.

Bestill time og få en individuell vurdering

Under legetimen vil legen gjøre en vurdering basert på dine symptomer eller aktuelle situasjon. Vi kan som oftest utstede legeerklæring ved akutt og ikke alvorlig sykdom.

Etter legetimen

Om du har fått en legeerklæring fra Kry, sendes denne til deg like etter timen. Det er ditt ansvar å videresende attesten til de som trenger den (arbeidsgiver, forsikringsselskap osv.)

Bestill legetime

Relaterte tjenester

SykmeldingReseptfornyelse

Hva koster legeerklæring hos Kry?

Legeerklæring er inkludert i prisen.

TjenesteVideoKlinikk
Legetime365 kr695 kr