Kvinnehelse

Om du trenger noen å snakke med om dine plager, kan våre leger kan hjelpe deg. De vil gi en vurdering av symptomene dine og annet som kommer frem under legetimen. Slik kan legen gi deg gode råd og eventuell behandling eller resept. Om det er nødvendig vil de henvise deg til videre undersøkelser.

Bestill time

Kvinnehelse omfatter helse, sykdom og naturlige prosesser i en kvinnes kropp. Dette kan være menstruasjon og menstruasjonssmerter, brystkreft eller andre helseforhold som påvirker kvinnekroppen spesielt.

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Forskyve menstruasjonen

Visste du at man kan forskyve menstruasjonen? Det finnes kanskje anledninger der man helst vil tenke på noe annet enn menstruasjonssmerter, bind og tamponger - som for eksempel på ferie, i et hyggelig selskap eller når det er ekstra hektisk på jobb. Eller kanskje du bare ønsker å slippe blødningen en måned? Da kan du lese videre for mer informasjon om hvordan du kan forskyve menstruasjonen.

Menstruasjonssmerter (Dysmenoré)

Mange kvinner er plaget med smertefulle menstruasjoner – også kalt dysmenoré. Om lag halvparten av alle unge kvinner som ikke har født, har kraftige smerter under menstruasjon. Hos Kry kan du få vurdering, behandling og henvisning til gynekolog.

P-piller

En p-pille er en tablett du tar hver dag for å unngå å bli gravid. Dette prevensjonsmiddelet er svært sikkert hvis du bruker det som forskrevet, men husk at p-piller ikke beskytter mot kjønnssykdommer. Hos oss kan du få råd om p-piller eller fornye resept dersom du allerede bruker p-piller.

Prevensjon med hormoner

Det finnes to typer prevensjon som inneholder hormoner. Den ene typen inneholder ett hormon, mens den andre inneholder to hormoner. Når du bruker prevensjon med hormoner, som p-piller, p-plaster og p-ring, er det viktig at du bruker dem riktig og konsekvent for å få tilstrekkelig beskyttelse.

Prevensjonsmetoder uten hormoner

Blant prevensjonsmetoder uten hormoner finner vi kobberspiral, sterilisering og såkalte barrieremetoder. I gruppen barrieremetoder har vi kondom og femidom, som også beskytter mot kjønnssykdommer.