Kvinnehelse

Her finner du informasjon og artikler om kvinnehelse.

Kvinnehelse omfatter helse, sykdom og naturlige prosesser i en kvinnes kropp. Dette kan være menstruasjon og menstruasjonssmerter, brystkreft eller andre helseforhold som påvirker kvinnekroppen spesielt.

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Forskyve menstruasjonen

Visste du at man kan forskyve menstruasjonen? Det finnes kanskje anledninger der man helst vil tenke på noe annet enn menstruasjonssmerter, bind og tamponger - som for eksempel på ferie, i et hyggelig selskap eller når det er ekstra hektisk på jobb. Eller kanskje du bare ønsker å slippe blødningen en måned? Da kan du lese videre for mer informasjon om hvordan du kan forskyve menstruasjonen.

Menstruasjonssmerter (Dysmenoré)

Mange kvinner er plaget med smertefulle menstruasjoner – også kalt dysmenoré. Om lag halvparten av alle unge kvinner som ikke har født, har kraftige smerter under menstruasjon. Hos Kry kan du få vurdering, behandling og henvisning til gynekolog.

P-piller

En p-pille er en tablett du tar hver dag for å unngå å bli gravid. Dette prevensjonsmiddelet er svært sikkert hvis du bruker det som forskrevet, men husk at p-piller ikke beskytter mot kjønnssykdommer. Hos oss kan du få råd om p-piller eller fornye resept dersom du allerede bruker p-piller.

Prevensjon med hormoner

Det finnes to typer prevensjon som inneholder hormoner. Den ene typen inneholder ett hormon, mens den andre inneholder to hormoner. Når du bruker prevensjon med hormoner, som p-piller, p-plaster og p-ring, er det viktig at du bruker dem riktig og konsekvent for å få tilstrekkelig beskyttelse.

Prevensjonsmetoder uten hormoner

Blant prevensjonsmetoder uten hormoner finner vi kobberspiral, sterilisering og såkalte barrieremetoder. I gruppen barrieremetoder har vi kondom og femidom, som også beskytter mot kjønnssykdommer.