Seksuell helse

Her har vi samlet informasjon og artikler om tilstander og sykdom som kan påvirke vår seksuelle helse.

Seksuell helse omfatter fysisk, psykisk, emosjonelt og sosialt velvære relatert til seksualitet. Kjønnsykdommer, prevensjon og seksuell identitet er en del av dette, og er faktorer som kan påvirke hvordan din seksuelle helse er.

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Kjønnsvorter (Kondylomer)

Oppdager du vorter i underlivet, kan du ha fått kondylomer. Det er en vanlig kjønnssykdom som ikke er farlig. Synes du derimot det er plagsomt med vortene, finnes det ulike behandlinger som gjør at de forsvinner. Ellers blir de borte av seg selv, men det kan i visse tilfeller ta flere år.

Klamydia

Klamydia er en infeksjon som smitter ved seksuell kontakt, og er en vanlig kjønnssykdom i Norge. Klamydia kan være vanskelig å oppdage fordi du kan ha sykdommen uten å merke symptomer. Det viktigste du kan gjøre for å unngå klamydia er å bruke kondom.

Nødprevensjon

Hvis du har glemt å ta p-pillen eller ikke bruker prevensjon, finnes det såkalt nødprevensjon – angrepille og kobberspiral – for å forhindre graviditet.

Prevensjon

Å velge prevensjon kan føles som en utfordring. Skal du gå for prevensjon med hormoner eller uten? Hva er enklest å bruke? Hva fungerer best? Vi håper at denne oversikten kan hjelpe deg med å lande på den prevensjonsmetoden som passer best for deg.

Selvtester