Urologi

Om du trenger noen å snakke med om dine plager, kan våre allmennleger kan hjelpe deg. De vil gi en vurdering av symptomene dine og annet som kommer frem under legetimen. Slik kan legen gi deg gode råd og eventuell behandling eller resept. Om henvisning til urolog er nødvendig kan legen hjelpe med dette.

Bestill time

Urologi omfatter problemer og sykdom i urinveiene hos både menn og kvinner: nyrer, urinledere, urinblæra og urinrøret. De mannlige kjønnsorganene tilhører også dette fagområdet: testikler, prostata, penis, sædleder og sædblære.

Noen eksempler på urologiske problemer er:

  • erektil dysfunktion/impotens

  • urinveisinfeksjon

  • trang forhud.

Symptomer og tilstander

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Erektil dysfunksjon – impotens

Erektil dysfunksjon, gjerne også kalt impotens eller ereksjonsproblemer, betyr å ha vansker med å oppnå eller bevare en erigert penis under samleie. De fleste menn vil oppleve dette fra tid til annen, uten at det er grunn til bekymring. Likevel kan tilstanden i noen tilfeller tyde på at det er et underliggende problem. Om du ofte har utfordringer med å få ereksjon, bør du snakke med en lege.

Svie ved vannlating

Smerter eller ubehag ved vannlating er ikke nødvendigvis et symptom på sykdom. Det kan være flere årsaker til svie ved vannlating. Det kan uansett være lurt å oppsøke hjelp dersom du plages med dette.

Trang forhud

Trang forhud vil si at forhuden er så trang at den ikke kan trekkes tilbake over penishodet.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjon, ofte forkortet UVI, kjennetegnes gjerne av en følelse av å måtte tisse hele tiden, og mange sammenligner den brennende smerten når du tisser med å “tisse glasskår”. Heldigvis er urinveisinfeksjon en sykdom som stort sett går over av seg selv, og de fleste blir helt friske igjen innen kort tid.