Ledd, muskler og skjelett

Om du trenger noen å snakke med om dine plager, kan våre leger kan hjelpe deg. De vil gi en vurdering av symptomene dine og annet som kommer frem under legetimen. Slik kan legen gi deg gode råd og eventuell behandling. Om det er nødvendig vil de henvise deg til videre undersøkelser.

Bestill time

Kroppens bevegelsesapparat jobber hardt og kan påvirkes av skader og sykdom. Årsaken varierer, men kan være hard eller ujevn belastning, vond arbeidsstilling, genetikk eller annet.

Symptomer og sykdommer

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Artrose

Artrose er en sykdom i leddene som er forårsaket av slitasje i leddbrusken og som medfører leddsmerter. Det er heller ikke uvanlig at de artroserammede leddene hovner opp.

Revmatisme

Revmatisme er en samlebetegnelse på kroniske, inflammatoriske sykdommer som forårsakes av at immunsystemet reagerer på ledd, organer eller vev i egen kropp. Revmatoid artritt (leddgikt) påvirker leddene, og er en av de vanligste revmatiske sykdommene. Derfor blir leddgikt ofte brukt synonymt med revmatisme. Sykdommen kan som oftest ikke helbredes, men det finnes behandling for å dempe plager og begrense sykdomsaktiviteten.