Last ned Last ned

Bestill koronatest (PCR)

Du kan teste deg for koronavirus innen kort tid på vår teststasjon på Ensjø. Bestill time på forhånd og ta testen kjørende eller gående til avtalt tidspunkt. Testen koster 795 kr.

Slik fungerer det

 • Velg om du vil ta testen kjørende eller gående nedenfor
 • Du får da opp en kalender. Velg når du ønsker time
 • Fyll inn bestillingsskjema. Ønsker du attest på testresultatet må du huke av for dette
 • Du betaler på slutten av bestillingen
 • Møt opp i Gladengveien 18, 0661 Oslo til avtalt tidspunkt. Husk å ta med legitimasjon
 • Testresultatet ditt er normalt klart etter 1-3 dager, og du finner det på helsenorge.no og furstpasient.no.

*Er dere flere som skal testes samtidig, må det bestilles time for alle slik at vi får registrert riktig informasjon. Det er flere ledige timer på samme tidspunkt.

Bestill test her

Start bestillingen ved å velge om du vil ta testen kjørende eller gående. Det er ingen parkeringsplasser på teststasjonen, så vennligst velg å ta testen kjørende dersom du ankommer i bil.

Her ligger teststasjonen

Kry Teststasjon Ensjø
Gladengveien 18 Ensjø 0661 Oslo

Kry Teststasjon Ensjø

Gladengveien 18
Ensjø
0661 Oslo

Kontakt

Bestill time

Telefonen er betjent mandag-fredag fra 08:30-20:00 og helger fra 09:30-15:30. Mail besvares i ukedager mellom 08:00-20:00.

Hva skjer etter bestilling?

Du vil få en bestillingsbekreftelse på e-post. Hvis du trenger å endre eller avbestille timen, kan du gjøre dette via linken i bekreftelsesmailen. For å få refusjon, må du avbestille minst 3 timer før timen. Hvis du ønsker å endre timen din, må dette også gjøres minst 3 timer i forkant. Ta kontakt med vår support på +47 23 65 34 30 om du har noen spørsmål.

Testresultat
Testresultatet ditt er som regel klart etter 1-3 dager. Du finner testresultatet ditt på furstpasient.no eller helsenorge.no.

Hvis du ikke har BankID, er det viktig at du velger "Nei" når vi spør om du har dette i bestillingssteget. Da kan vi kan gi deg informasjon om hvordan du får sjekket resultatet ditt. Ta kontakt med Kry Support på +47 23 65 34 30 om du har spørsmål.

Attest
Om du har bestilt attest, får du den tilsendt i Kry-appen og det er derfor viktig at du har lastet ned appen på forhånd. Attesten blir sendt samme dag eller dagen etter du får testresultatet. Har du ikke BankID vil du få attesten tilsendt på e-post.

Spørsmål og svar

Alle som har symptomer på covid-19 bør testes. Du kan lese mer om symptomene her.

Følgende bør testes:

 • Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
 • Alle som har vært utsatt for smitte med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i områder med høy forekomst av smitte de siste 10 dagene.
 • Andre grupper etter vurdering av lege.
 • Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, bør få anledning til å teste seg.

Ja, både personer som ønsker å teste seg og personer som er pålagt å teste seg kan teste seg hos oss.

Du bestiller time for testing ved å trykke på Kjørende eller Gående ovenfor og velge tidspunkt i kalenderen du blir sendt til. Fyll inn informasjonen din og betal for timen på forhånd. Er dere flere som skal testes, må det bestilles time for alle slik at vi får registrert riktig informasjon. Det er flere ledige timer på samme tidspunkt.

PS. Det er viktig at du bestiller time før du ankommer teststasjonen.

Hvis du trenger å endre eller avbestille timen, kan du gjøre dette via en link i bekreftelsesmailen eller ved å ringe oss. For å få refusjon, må du avbestille minst 3 timer før timen. Hvis du ønsker å endre timen din, må dette også gjøres minst 3 timer i forkant. Ta kontakt med vår support på +47 23 65 34 30 om du har noen spørsmål.

PCR-test (vanlig koronatest)

795 kr

Hurtigtest

995 kr

Du betaler for timen din når du legger inn din bestilling. Ønsker du attest på testresultatet påløper en kostnad på 250 kr som også betales ved bestilling.

Ja, alle som ønsker kan bestille attest på testresultatet sitt hos oss.

Bestilling av attest gjøres samtidig som du bestiller time ved å huke av at du ønsker attest. Dette koster 250 kr ekstra og betales ved bestilling av timen.

Attesten er skrevet av en lege og du vil motta den i Kry-appen. Det er derfor viktig at du har lastet ned appen på forhånd. Attest på PCR-test sendes samme dag eller dagen etter testresultatet er klart, og attest på hurtigtest sendes samme dag som testresultatet er klart. Har du ikke BankID vil du få attesten tilsendt på e-post.

Om du trenger attest fordi du skal reise, er det viktig at du sjekker innreisereglene til det aktuelle landet. Noen land godkjenner bruk av hurtigtest, mens andre krever en PCR-test. Det er viktig at du sjekker hvilken type test det stilles krav til for ditt formål.

For å få utstedt reiseattest må du oppfylle disse kriteriene:

 • Du er symptomfri
 • Du har ikke hatt nærkontakt med smittede
 • Du er ikke i karantene
 • Du tester negativt

Du finner ledige timer for testing ovenfor. Vi har ikke faste åpningstider, og det er viktig at du bestiller time på forhånd for å kunne testes.

Adressen til teststasjonen er Gladengveien 18, 0661 Ensjø. Det er skilter på stedet som hjelper deg å finne fram.

Teststasjonen er hovedsakelig en drive-in teststasjon. Har du ikke tilgang på bil, kan du ankomme på sykkel eller gående.

Obs! Husk at du aldri skal bruke offentlig transport om du mistenker at du er smittet med covid-19.

Når du ankommer stedet, følger du skiltene og instruksjonene som blir gitt. Testen foregår inne på teststasjonen, og du vil bli testet med en dyp neseprøve og/eller en halsprøve.

Obs! Ankommer du i bil, må du huske å slå av motoren når du står stille.

Testen tas som en dyp neseprøve og/elller en halsprøve med en vattpinne og er gjort på ca 20 sekunder. Det kan svi og kile litt i nesa under prosedyren. Om du forsøker å slappe av i ansiktsmuskulaturen vil det gå lettere.

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar.

Du skal:

 • Ikke gå på jobb eller skole
 • Ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder,
 • Holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste.

Dine husstandsmedlemmer behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten. Les mer på FHI sine sider.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når allmenntilstanden er god (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har enkelte symptomer etter luftveisinfeksjon.

Dersom testen ble tatt uten at du har mistanke om at du har covid-19 (det vil si at du hverken har symptomer eller har vært direkte utsatt for smitte) er det ikke nødvendig å holde seg hjemme i påvente av prøvesvar. Dette kan for eksempel gjelde hvis du skal reise til et land som krever test, skal besøke en institusjon som krever test eller deltar i forskningsprosjekter.

Testresultatet ditt er som regel klart etter 1-3 dager. Du finner testresultatet ditt på furstpasient.no eller helsenorge.no.

Hvis du ikke har BankID, er det viktig at du velger "Nei" når vi spør om du har dette ved bestilling. Da kan vi kan gi deg informasjon om hvordan du får sjekket resultatet ditt. Ta kontakt med Kry Support på 23 65 10 26 om du har spørsmål.

Ved positivt testresultat, vil du bli kontaktet av Oslo kommune sitt smitteoppsporingsteam.

Obs! Det er for tiden svært stor pågang og svartiden fra laboratoriet kan derfor variere.

Ja, vi tilbyr bedriftsavtaler for koronatesting. Ta kontakt med oss på 419 26 099 eller les her for mer informasjon.

Ja, Kry følger Folkehelseinstituttets (FHI) retningslinjer for smittervern.

Ja, det er trygt å teste seg hos oss. Vi følger alle retningslinjer, har grundig opplæring av ansatte og det er alltid en medisinsk ansvarlig tilstede på teststasjonen ved testing.

Ja, vi tester tester barn etter FHIs retningslinjer.

Om barnet ditt har symptomer eller har vært nærkontakt er det ønsket at det testes, i samråd med foresatte. Barn med rennende nese som eneste symptom, men god form og allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke testes.

Om barnet ditt er under fylte 12 år, må vi be om muntlig eller skriftlig samtykke fra foresatte.

Når vi tester barnet ditt, er det også barnet som er pasienten. Dette betyr at det er vårt ansvar å ta vare på barnet og barnets rettigheter i testsituasjonen, med god støtte fra foresatte. Vi kan også avgjøre om vi skal gjennomføre testingen av barnet. Vi har lav terskel for å avbryte tester på barn under 2 år.

Vil tilbyr ikke antistofftest på Ensjø, men gjennom en videokonsultasjon med en av våre leger, kan du få henvisning til antistofftest i Oslo, Sandefjord og Bergen. Selv om denne testen kan påvise antistoffer mot koronaviruset, kan den ikke garantere at du faktisk har vært smittet eller er immun mot viruset i framtiden.
Her kan du lese mer om antistofftesting

Ved medisinske spørsmål, ta kontakt med fastlegen din, koronatelefonen på 21 80 21 82 eller les på Oslo kommune, Helsenorge eller FHI sine nettsider.

Har du alvorlige luftveissymptomer, ring fastlegen din. Er ikke fastlegen tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente, ring legevakten på 116 117. Ved livstruende sykdom, ring 113.

Ved spørsmål om vår teststasjon, ta kontakt med oss i Kry på
Telefon: +47 23 65 34 30
E-post: support@kry.no

Telefonen er betjent mandag-fredag fra 08:30-20:00 og helger fra 09:30-15:30. Mail besvares i ukedager mellom 08:00-20:00.

Andre testmuligheter

Hurtigtest

Noen ganger er det avgjørende å få et raskt resultat enten på grunn av krav fra studiested, flyselskap eller liknende. Da kan en hurtigtest være et alternativ til den vanlige PCR-testen. Du vil normalt få svar i løpet av 60 minutter.
Les mer og bestill her

Koronatesting for bedrifter

Kry tilbyr rimelig og effektiv koronatesting for bedrifter. På vår innendørs teststasjon på Ensjø kan dine ansatte teste seg ved drive-in eller walk-in. Ta kontakt med oss på 419 26 099 for mer informasjon.
Les mer her

Antistofftesting i Oslo, Bergen og Sandefjord

Mistenker du at du har vært smittet av koronaviruset? Gjennom en videokonsultasjon med en av våre leger, kan du få henvisning til antistofftest i Oslo, Sandefjord og Bergen.
Les mer her