Last ned Last ned

Utslett i pannen

Utslett i pannen kan gi plager som kløe, rødhet og blemmer. Utslettet kan spre seg til andre deler av ansiktet, forsvinne, og dukke opp igjen.

Utslett i pannen er som regel helt ufarlig. Det kan skyldes bakterier, virus eller bruken av produkter som du er overfølsom for. Det kan også være akne, tette porer, allergi eller ulike typer eksem.

Hvis utslettet blir plagsomt og klør eller blør, kan det være lurt å oppsøke legehjelp. Det samme gjelder om utslettet har vært til stede over lengre tid eller er veldig hissig.

Utslett i pannen kan behandles, avhengig av årsaken, enten med salver eller krem. Disse finnes med eller uten kortison i ulike styrker. Du kan også få behandling med antibiotika i tilfeller hvor utslettet har en bakteriell årsak.

Om du er usikker på årsaken til utslettet, eller du tenker at utslettet bør behandles, kan vi hos KRY hjelpe deg. Du kan få veiledning, diagnose og behandling fra en av våre leger i en videosamtale. Vi kan også, om nødvendig, skrive ut resept eller gi henvisning til spesialist.

Sist oppdatert:
15. jan. 2020
Godkjent av:
Thorleif Jansen, Medisinsk sjef i Kry og spesialist i allmennmedisin