Utslett i ansiktet

Sist oppdatert:

Godkjent av:

Thorleif Jansen

, Spesialist i allmennmedisin

Medisinsk godkjent

Utslett i ansiktet er vanlig. Det er mange forskjellige grunner til at man får utslett så det er viktig å finne ut av hvilken type utslett man har for å kunne få riktig behandling.

Symptomer

Noen utslett i ansiktet kan klø og være plagsomt. Andre utslett gjør at huden blir tørr og sprekker opp, nupper kan også oppstå. Utslettets utseende kan variere, avhengig av hva som er årsaken. Noen utslett kan oppstå veldig raskt og spre seg over ansiktet og ned i nakken, mens andre oppstår på mer isolerte steder og sprer seg veldig sakte eller ikke i det hele tatt.

Årsaker til utslett i ansiktet

Utslett i ansiktet kan ha mange ulike årsaker. For eksempel kan det være en allergisk reaksjon på noen matvarer eller kosmetiske produkter som har forårsaket utslettet. Medisiner kan også forårsake allergier som kan vise seg som et utslett. Utenom en allergisk reaksjon kan utslette komme av eksem, elveblest, herpes, bakterie-eller soppinfeksjoner, eller en begynnelse på rosacea. Selv akne kan forårsake utslett i ansiktet.

Behandling av ansiktskløe

Behandlingen avhenger av hva som er årsaken til utslettet. Hvis utslettet kommer av en allergisk reaksjon, er det viktig å finne ut av hvilken type allergi du har slik at du lettere kan unngå det produktet eller den matvaren. I enkelte tilfeller kan utslettet behandles med salver. Du kan gjerne smøre ansiktet med en uparfymert fuktighetskrem dersom du er plaget med tørr hud.

Når du bør oppsøke legehjelp

Har du fått utslett i ansiktet uten å vite årsaken, bør du få vurdering av lege. Det er mange grunner til at utslettet kan oppstå, så for å behandle det riktig, er det ofte nødvendig med en vurdering av lege.

Hva Kry kan hjelpe deg med

Fordi utslettet i ansiktet kan ha mange ulike årsaker, er det viktig å få bekreftet hvilket type utslett man har. Hos KRY kan du få et legebesøk via video og få hjelp til å diagnostisere utslettet, samt riktig behandling. Kry kan, om nødvendig, skrive ut resept eller gi henvisning til spesialist. Dersom våre leger mener at en fysisk undersøkelse er nødvendig for å sette riktig diagnose, vil du bli anbefalt å oppsøke fastlege eller legevakt.

Sist oppdatert:
Godkjent av:
Thorleif Jansen, Spesialist i allmennmedisin

Vi har også informasjon om

Utslett i pannenEksemKløe i ansiktet