Last ned Last ned

5 tips for å ta vare på de du er glad i

Sist oppdatert 14. apr. 2020

Påsken ble kanskje ikke slik vi hadde sett for oss i år. Ved å følge myndighetenes råd for å stoppe spredningen av koronaviruset, gjør vi en viktig jobb for samfunnet.

Å holde seg mest mulig hjemme kan likevel være en stor fysisk og psykisk påkjenning for mange. Derfor er det viktig at vi tar vare på hverandre og oss selv. Å holde kontakten eller strekke ut en hjelpende hånd kan bidra til at denne tiden blir litt lettere å håndtere for mange. Vi i KRY har derfor skrevet noen tips til hvordan man kan vise litt ekstra omtanke til de rundt seg, både i påsken og i ukene som kommer.

Hold kontakten og snakk om andre ting enn korona

Selv om vi ikke kan være fysisk sammen, kan vi være der for hverandre på andre måter. Send en melding, slå på tråden eller snakk sammen via en videosamtale. Det er fort gjort å snakke mye om koronasituasjonen, og det er naturlig. Samtidig kan det være godt å fokusere på andre ting slik at man får et lite avbrekk og tankene over på noe annet.

Strekk ut en hjelpende hånd til de i risikogruppen

Én av tre nordmenn er i risikogruppen for å utvikle alvorlig sykdom av koronaviruset. For dem er rådene om å holde avstand særlig viktige, men man har fortsatt behov for matvarer og medisiner. Ved å tilby seg å handle inn mat og andre nødvendigheter, kan man bidra til å minske risikoen for at noen i risikogruppen blir smittet. Pass på at du selv tar alle forhåndsregler på handleturen og setter posene utenfor inngangsdøren.

Vis omtanke og vent med det fysiske besøket

Selv om man ønsker å holde noen med selskap med gode intensjoner, er det kanskje like omtenksomt å vente med fysiske besøk inntil videre - spesielt når det gjelder noen i risikogruppen. Man kan være en smittebærer uten symptomer og i situasjonen vi befinner oss i er det både lurt og snilt å ikke ta noen sjanser. Hold ut for hverandre!

Introduser digitale løsninger som bidrar til at vi holder mer avstand

Det er ingen tvil om at man virkelig har sett verdien av digitale løsninger den siste tiden. Å kunne handle alt fra mat til apotekvarer på nett og få det levert helt hjem bidrar til at vi holder mer avstand. Digitale tjenester kan derfor være spesielt nyttige for personer i risikogruppen, men det kan også være en ny og ukjent måte å handle på for mange. Derfor kan det være lurt å introdusere digitale løsninger til noen som kan dra ekstra nytte av de, og kanskje gi en liten forklaring på hvordan de funker.

Ta vare på deg selv for å ha kapasitet til å ta vare på andre

For å kunne ta vare på andre, er det først og fremst viktig å ta vare på seg selv. Hver og en av oss står i en situasjon som har snudd hverdagen på hodet, og det kan som nevnt være både en fysisk og psykisk påkjenning. Ved å ta vare på deg selv og dine behov, kan du både være en bedre støtte og en inspirasjon for andre.

Sist oppdatert:
14. apr. 2020

Andre artikler