Trenger du teste deg for Korona? Se våre koronatilbud her

Koronavirus – dette kan vi hjelpe deg med

Sist oppdatert:
Myndighetene i Norge har de siste dagene kommet med en rekke tiltak mot smittespredning av koronaviruset.

Helsehjelp når det passer deg

Bestill time

Målet er å beskytte de sårbare blant oss, som kan bli alvorlige syke, og å redusere belastningen på helsevesenet, slik at de som blir syke får den behandlingen de trenger.

En forutsetning for at vi skal klare å “flate ut smittekurven”, er at alle tar ansvar og følger tiltakene og rådene som blir gitt av myndighetene. For mange innebærer dette at hverdagen blir snudd på hodet, men vi vil oppfordre alle til å være med på denne fellesdugnaden. For oss i Kry er det viktig at du fortsatt føler deg trygg på at hjelpen du trenger er innen rekkevidde. Digitale helsetjenester bidrar til å opprettholde tilgangen på helsehjelp i hele landet og avlaster offentlig helsepersonell som opplever stor belastning i denne situasjonen.

Dette kan vi hjelpe deg med

- Råd i forbindelse med koronaviruset Våre leger kan blant annet vurdere behov for karantene, hjemmeisolering eller testing dersom du tror du kan ha blitt smittet av koronaviruset. Vi kan foreløpig ikke henvise til testing da dette organiseres og utføres av den enkelte kommune.

- Medisinske råd og vurderinger Dersom du har behov for helsehjelp, kan Kry-legene som alltid bistå med råd og vurderinger i forbindelse med en rekke problemstillinger.

- Resept og reseptfornyelse Dersom det anses behov for resept, kan våre leger skrive ut dette. I KRY-appen kan du også fornye resepter på medikamenter du har hentet ut på apotek i løpet av de siste 18 månedene. Dette gjelder ikke A- og B-preparater.

- Sykmelding Hvis du er pålagt karantene eller hjemmeisolering, kan våre leger hjelpe deg med sykmelding. Regjeringen har oppfordret arbeidsgivere å godta egenmelding, og vi anbefaler at du forsøker dette først.

Trenger du teste deg for Korona?

Se våre koronatilbud her

Andre artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta artikler om helse, livsstil og informasjon om våre tjenester.