Koronatesting for bedrifter? Klikk her

Smittevern på byggeplassen

Sist oppdatert:
Smittevern - mann blir testet for korona
Alle bransjer har både seriøse og mer useriøse aktører. Hvem som er hva innen byggebransjen har kommet ekstra godt til syne under håndhevingen av myndighetenes strenge smitteverntiltak.

Kry har det siste halvåret hatt stor pågang særlig fra byggebransjen og store entreprenører som nå etterspør profesjonell bistand med smittevernarbeidet. Slike bransjer som krever fysisk tilstedeværelse for å gjennomføre jobbe sin, er selvsagt mer utsatt for utbrudd og de konsekvensene det medfører.

Aktiv bygg er blant aktørene i byggebransjen som har satt stort fokus på smittevern de siste månedene. Etter et smitteutbrudd i vinter ble de anbefalt rutinemessig testing hver til annenhver uke av smittevernlegen i Alna Bydel. Da kontaktet de Kry og vi har bistått med testing i flere runder. Daglig leder i Amund Alm utdyper:

Vi fikk utrolig god respons og fikk raskt opp et system for å teste alle våre ansatte, samt medarbeidere fra våre samarbeidspartnere som skulle arbeide på dette prosjektet.

Han er fornøyd med hvordan testingen har blitt gjennomført.

«Så langt har vi gjennomført testing i to runder med testing på selve byggeplassen med mellom 40-50 mann. De stiller seg i kø, testes, og så venter de 15 minutter før de får prøvesvaret elektronisk. Så langt har alle prøvesvarene vært negative», forteller Alm.

AiP-gruppen er en annen aktør som har benyttet seg av Krys tilbud om testing på arbeidsplassen. De er blant annet i gang med et større byggeprosjekt på Stortorvet i Oslo. Sentralt beliggende prosjekter som dette med mye ferdsel og potensiell nærkontakt i området rundt, viser også hvordan en byggeplass raskt kan påvirke lokalsamfunnet rundt dersom det oppdages smitte. Derfor settes smittevern høyt på agendaen.

Lukas Kresniak som er HMS-sjef i AiP-Gruppen, deler sin erfaring om å samarbeide med Kry rundt smittevern:

For oss har det fungert godt, og vi har unngått de problemstillingene vi gjennom media ser at mange andre må håndtere. Kostnadene ved å gjøre dette grundig sammen med en aktør som både kan gi råd om godt smittevern og bistå med nødvendig testkapasitet, er minimale sammenlignet med de enorme kostnadene som påløper om vi feiler i smittevernarbeidet.

Vi er stolte av å få bidra til et økt fokus på helse gjennom rutinemessig testing av arbeidstakere og helsefaglig rådgivning rundt hvordan de kan håndheve strenge og stadig endrede smittevernregler.

Her er våre beste råd for å holde byggeplassen trygg for smitte:

  • Gi god og tilpasset informasjon om smittevern på alle språk som benyttes ved arbeidsplassen. Sørg for fysisk tilrettelegging på arbeidsplassen med tanke på håndhygiene, munnbind og mulighet til å holde avstand.

  • Tilby testing for ansatte. Ved rutinemessig testing av alle ansatte kan hurtigtest være en svært god løsning. Da får man svaret på ca 15 minutter. Om det er mistanke om korona er den vanlige PCR-testen anbefalt.

  • Karantenebestemmelsene må håndheves. Brytes disse, medfører det ikke bare en økonomisk konsekvens, men også økt risiko for helse og liv blant arbeidstakerne.

Ønsker du å vite mer om testing på byggeplassen?

Les mer

Andre artikler

13. mar. 2022

Slik satser Olivia på lavere sykefravær og en attraktiv arbeidsplass

HR-ledelsen i restaurantgruppen Olivia har innført ulike tiltak for å jobbe mot lavere fravær, ved å rette fokuset på medarbeideres fysiske og psykiske helse.

Les mer