FOR MENN

Movember – derfor er det så viktig

Sist oppdatert:
Godkjent av:
Medisinsk direktør i Kry og spesialist i allmennmedisin
Nina Wiggen, spesialist i allmennmedisin
Fedrene, partnerne, brødrene og vennene våre står ovenfor helseutfordringer som det snakkes for lite om - men taushet hjelper ikke. Movember er en global kampanje, for å skape engasjement og samtaler rundt menns helse.

Helsehjelp når det passer deg

Bestill time

Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse med fokus på prostatakreft, testikkelkreft, selvmord og psykisk helse.

Av de 650 selvmordene som skjer årlig i Norge, er omtrent 2 av 3 menn. Depresjon hos menn er en av årsakene, og det kan se ut som mange søker ikke hjelp i tide.

I november oppfordres menn til å la barten gro for å inspirere til samtaler og donasjoner – og slik skape en reell endring rundt disse temaene.

Siden 2003 har Movember Foundation finansiert mer enn 1250 prosjekter for menns helse verden over, utfordret status quo, fått fart på forskningen rundt menns helse og endret måten helsetjenestene når ut til og støtter menn på.

Målet til stiftelsen er å redusere antall menn som dør for tidlig med 25% innen 2030.

Fem ting du kan gjøre for å ta vare på deg selv

1. Vær aktiv Fysisk aktivitet er noe av det beste du kan gjøre for helsen din.

2. Vær åpen om hvordan du har det Har du det kjipt kan det hjelpe å snakke med noen og lufte tankene.

3. Lytt til kroppen din Hvis du merker at noe ikke er helt som det skal, bør du ikke vifte det vekk og håpe at det går over av seg selv. Gå til legen og få det sjekket.

4. Bruk tid med de du er glad i Det er viktig med et godt nettverk og gode støttespillere som man kan dele livets oppturer og nedturer med.

5. Spør om sykdommer i familien din Familiehistorien er et av de nyttigste verktøyene du kan bruke for å forstå helsen din.

Vi oppfordrer deg til å spørre mennene i ditt liv om hvordan de har det. Det er viktig og enkelt å vise litt ekstra omtanke!

Trenger du legehjelp?

Bestill legetime

Andre artikler

Prostate exam
For menn – 3. nov. 2022

Hvordan foregår en prostataundersøkelse?

Å få prostata undersøkt går raskt og det er enkelt – slik kan man også oppdage prostatakreft tidlig. Dette er hva du kan forvente under en prostataundersøkelse eller “fingerprøve” som det også kalles.

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta artikler om helse, livsstil og informasjon om våre tjenester.