Smerter

Om du trenger noen å snakke med om dine smerter eller plager, kan våre leger kan hjelpe deg. De vil gi en vurdering av symptomene dine og annet som kommer frem under legetimen. Slik kan legen gi deg gode råd og eventuell behandling. Om det er nødvendig vil de henvise deg til videre undersøkelser.

Bestill time

Smerter

Smerte kan oppstå hvor som helst i kroppen og ha mange ulike årsaker. Ettersom smerte er et symptom og ikke en diagnose, er det viktig å finne den bakenforliggende årsaken. Kronisk smerte defineres som smerte som varer i mer enn tre måneder. Det er vanlig at personer med kroniske smerter har mer enn en type smerte.

Symptomer og tilstander

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk og livslang sykdomstilstand som rammer ca 3% av befolkningen. Syndromet kjennetegnes av blant annet smerter i muskel- og senefester. Sykdommen rammer flere kvinner enn menn, og kan dukke opp når som helst.

Hodepine

Hodepine kan oppstå av mange ulike grunner – noen ganger kan det være nok å ta en pause fra mobilskjermen, eller spise litt for at hodepinen skal gå over. Andre ganger kan hodepinen skyldes sykdom som det kan være lurt å snakke med en lege om.

Magesmerter - vondt i magen

Alle mennesker har vondt i magen fra tid til annen. Magesmerter kan være et symptom på en hel rekke tilstander, både i og utenfor mageregionen, og kan være utfordrende å diagnostisere. Som regel er magesmerter ufarlige, men noen symptomer gir grunn til å oppsøke lege. Det kan være godt å vite at de fleste årsaker til magesmerter er mulig å behandle enten helt eller delvis, og at det er mye du kan gjøre selv for å bedre symptomene.

Migrene

Migrene er en type hodepine som gir anfall med pulserende og ofte svært intense og ensidige smerter, som varer 4-72 timer. Hodepinen kan ofte være ledsaget av symptomer som kvalme og brekninger, samt økt følsomhet for lys og lyd. Migrene er mest vanlig hos yngre voksne, men barn kan også få det. Det er også mer vanlig hos kvinner enn menn, og de fleste får diagnosen før de er 40 år. Anfallene blir ofte mildere med alderen.

Vondt i albuen

Smerter i albuen som oppstår ved overbelastning oppleves ofte som en irriterende smerte på muskelfestene på utsiden eller innsiden av albuen, og kjennes gjerne når armen utsettes for spesifikke bevegelser over lengre tid. Smertene kan særlig oppstå når man spiller sport som tennis, i yrker hvor tunge løft forekommer eller når man sitter på kontor.

Vondt i ankelen

Hvis du skader ankelen, kan du få smerter samt oppleve at ankelen blir varm og hovner opp. Men de samme symptomene kan også skyldes infeksjon, brudd, leddgikt eller gikt.

Vondt i korsryggen

Den vanligste grunnen til at man opplever smerter i korsryggen, er at man har overanstrengt seg eller løftet noe på feil måte. Smertene kan ofte være vonde, men går i de aller fleste tilfellene over av seg selv.

Vondt i pungen

Når man har vondt i pungen, kan det kjennes som en vedvarende, dump smerte som ikke går over. Iblant kan smerten også spre seg til andre deler av kroppen i området rundt pungen.

Relaterte artikler

Kvinnehelse – 7. apr. 2021

Sterke menstruasjonssmerter, endometriose eller PCOS?

Kraftige blødninger eller ekstreme menssmerter kan være tegn på underliggende sykdom som endometriose og polycystisk ovariesyndrom.

Les mer