Astma og allergi

Om du trenger noen å snakke med om dine plager, kan våre leger kan hjelpe deg. De vil gi en vurdering av symptomene dine og annet som kommer frem under legetimen. Slik kan legen gi deg gode råd og eventuell behandling. Om det er nødvendig vil de henvise deg til videre undersøkelser.

Bestill time

Når kroppen din reagerer på noe som normalt ikke er farlig, for eksempel mat eller pollen, oppstår det en allergisk reaksjon i kroppen. Dette kan gi lokale symptomer som svie og kløe øyne, huden eller andre steder, astma eller i verste fall anafylaktisk sjokk som er en livstruende tilstand.

Både astma og allergier kan man vokse av seg, men for noen varer det livet ut. Heldigvis finnes det god behandling for begge deler, selv om det ofte tar litt tid før man kommer frem til hva som er rett for den enkelte.

Symptomer og tilstander

Skriv inn en tilstand eller symptom, for å filtrere søkeresultatet.

Allergi

Allergi innebærer at kroppen overreagerer på naturens stoffer. Vanlige plager er utslett, kløende øyne og irritasjon, men symptomene på allergi varierer fra person til person. Allergi er et av de vanligste symptomene vi hos Kry hjelper pasienter med, og du kan få rask hjelp allerede i dag.

Astma

Astma er en obstruktiv luftveissykdom som oppstår i de nedre luftveier. Symptomer ved et anfall kan være tung pust, piping og hoste. Astma er som oftest ikke en farlig sykdom, men den bør tas på alvor. Hos Kry kan du få råd og behandling for astma.

Pollenallergi

Sommerhalvåret er en favoritt for mange, men grønne enger og bjørka i parken kan by på store utfordringer for noen. Kløende øyne, rennende nese, hodepine og dårlig nattesøvn gjør sommerhalvåret krevende for så mange som 1 million nordmenn. Pollenallergi kan være plagsomt, men det finnes heldigvis råd og hjelpemidler som kan dempe symptomene.

Relaterte artikler

Dame med epipen i hånden
Allergier – 9. aug. 2022

Hva gjør man ved en alvorlig allergisk reaksjon?

Allergiske reaksjoner kan være farlige hvis man ikke får rask behandling. Les mer om hvordan man kan gjenkjenne en alvorlig allergisk reaksjon og hva man bør gjøre hvis man opplever dette.

Les mer