Kløe i ansiktet

Sist oppdatert:

Godkjent av:

Thorleif Jansen

, Spesialist i allmennmedisin

Medisinsk godkjent

Opplever du at det klør i ansiktet? Problemet kan skyldes alt fra tørr hud til hudsykdommer, som for eksempel noen typer eksem.

Symptomer på ansiktskløe

Når huden i ansiktet klør er det vanlig at den også føles tørr. Huden kan flasse og være rødflammet. Det er også vanlig at det føles som om huden strammer. Huden er ekstra skjør når det klør.

Om kløen er forårsaket av eksem, og dette ikke behandles, kan en få små sår og væskefylte blemmer som kan sprekke. Symptomene varierer avhengig av hvilken type eksem.

Årsaker til kløe i huden

Kløe i ansiktet kan ha mange forskjellige årsaker. Tørr hud er en vanlig årsak. I enkelte tilfeller kan hudkløe være fremkalt av psykisk belastning, som stress, angst og nervøsitet. Soleksponering kan også gi hudirritasjon.

Andre årsaker kan være allergi, bivirkning av medisiner eller hudsykdom, som for eksempel atopisk eller seboréisk eksem.

Behandling av kløe i huden

Om kløen i ansiktet ikke forsvinner ved behandling med fuktighetskrem, kan kortisonkrem hjelpe. Før du bruker kortisonkrem i ansiktet, bør du snakke med lege for å sikre at du bruker riktig type krem og på riktig måte.

I noen tilfeller kan allergimedisin, for eksempel antihistamin, også brukes som behandling for å dempe kløen.

Ved alle typer behandling er formålet og gjenopprette hudbarrieren og dermed øke beskyttelsen mot irritasjon og uttørring.

Når du bør oppsøke legehjelp

Om kløen ikke skulle gå bort etter en uke med egenbehandling, bør du oppsøke lege for å finne ut om kløen kan ha andre årsaker krever behandling.

Hvordan Kry kan hjelpe med hudkløe

Vi i Kry kan sørge for at du får den riktige behandlingen om det klør i ansiktet. I tillegg til veiledning kan legene våre skrive ut resept, reseptfornyelse eller henvise til hudlege om nødvendig.

På våre klinikker i Oslo kan du få hjelp raskt fra våre leger og psykologer. Vi kan også hjelpe deg i appen hver dag, hele året.
Sist oppdatert:
Godkjent av:
Thorleif Jansen, Spesialist i allmennmedisin

Vi har også informasjon om

HudkløeKløe i øretEksemUtslettUtslett i ansiktetHodelusHudkreft