Kry-logo
Last ned
Kløe i ansiktet

Kløe i ansiktet

Opplever du at det klør i ansiktet? Problemet kan skyldes alt fra tørr hud til hudsykdommer, som for eksempel noen typer eksem.

Symptomer

Når huden i ansiktet klør er det vanlig at den også føles tørr. Huden kan flasse og være rødflammet. Det er også vanlig at det føles som om huden strammer. Huden er ekstra skjør når det klør. Om kløen er forårsaket av eksem, og dette ikke behandles, kan en få små sår og væskefylte blemmer som kan sprekke. Symptomene varierer avhengig av hvilken type eksem.

Årsaker

Kløe i ansiktet kan ha mange forskjellige årsaker. Tørr hud er en vanlig årsak. I enkelte tilfeller kan hudkløe være fremkalt av psykisk belastning, som stress, angst og nervøsitet. Soleksponering kan også gi hudirritasjon. Andre årsaker kan være allergi, bivirkning av medisiner eller hudsykdom, som for eksempel atopisk eller seboréisk eksem.

Behandling

Om kløen i ansiktet ikke forsvinner ved behandling med fuktighetskrem, kan kortisonkrem hjelpe. Før du bruker kortisonkrem i ansiktet, bør du snakke med lege for å sikre at du bruker riktig type krem og på riktig måte. I noen tilfeller kan allergimedisin, for eksempel antihistamin, også brukes som behandling for å dempe kløen. Ved alle typer behandling er formålet og gjenopprette hudbarrieren og dermed øke beskyttelsen mot irritasjon og uttørring.

Når du bør oppsøke legehjelp

Om kløen ikke skulle gå bort etter en uke med egenbehandling, bør du oppsøke lege for å finne ut om kløen kan ha andre årsaker krever behandling.

Hva Kry kan hjelpe deg med

Vi i KRY kan sørge for at du får den riktige behandlingen om det klør i ansiktet. I tillegg til veiledning kan legene våre skrive ut resept, reseptfornyelse eller henvise til hudlege om nødvendig.

Godkjent av:

Thorleif Jansen

Medisinsk sjef i Kry og spesialist i allmennmedisin

Last updated:

Vi har også informasjon om

Hudkløe