Last ned Last ned

Kløe i ansiktet

Generelt

Opplever du at det klør i ansiktet? Problemet kan skyldes alt fra tørr hud og hudsykdom som for eksempel noen typer eksem.

Symptomer

Når huden i ansiktet klør er det vanlig at den også føles tørr. Huden kan flasse og være rødflammet. Det er også vanlig at det føles som om huden strammer. Huden er ekstra skjør når det klør. Om kløen er forårsaket av eksem, og dette ikke behandles, kan pasienten få små sår og væskefylte blemmer som kan sprekke. Symptomene varierer avhengig av hvilken type eksem man har.

Årsaker

Kløe i ansikt kan ha mange forskjellige årsaker. At huden er tørr kommer som regel av mangel på fuktighet. Det kan i noen tilfelle ligge psykiske årsaker til kløe og tørrhet. Stress, angst og nervøsitet kan forårsake hudirritasjon. Noen typer solskader kan også være årsaken til hudirritasjon. Hudproblemer kan i tillegg skyldes noe du er allergisk mot, eller at man har en hudsykdom.

Behandling

Om kløen i ansiktet ikke forsvinner ved behandling med fuktighetskrem, kan reseptbelagt kortisonkrem være nødvendig. I noen tilfeller kan allergimedisin, for eksempel antihistamin, også brukes som behandling for å dempe kløen. Ved alle typer behandling er formålet og gjenopprette hudbarrieren og dermed øke beskyttelsen mot irritasjon og uttørring.

Når du bør oppsøke hjelp

Om det klør i ansiktet er det ekstra viktig å ta vare på huden og gi den litt ekstra fuktighet. Smør huden grundig med en fuktighetskrem hvis den er tørr. Om kløen ikke skulle gå bort etter en uke med egenbehandling, bør du oppsøke lege for å finne ut om kløen kan ha andre årsaker krever behandling.

Hva vi hos KRY kan hjelpe deg med

Vi hos KRY kan sørge for at du får den riktige behandlingen om det klør i ansiktet. I tillegg til veiledning kan legene våre skrive ut resept, reseptfornyelse eller nødvendig henvisning til hudlege.